Ask Our Dermatologist

THEME: Szeborrea
 • 2014.10.12. - Béla

  Kedves Doktornő!
  Az interneten találtam rá az Ön által javasolt psorioderm sampon ,krém és egyéb termékekre.
  Legalább 25 éve szenvedek változó kisebb, nagyobb korpásodással egyre fokozódó a képen is látható pikkelyes hámlással. A hajas részen faggyúcsomók keletkeznek, és rettentően viszket is.
  Ezek többé - kevésbé napi mosdással eltűnnek de két nap múlva már akár sebesedés is kialakul. Sok sok bőrgyógyásznál jártam , eleinte szaliciles alkohol is elegendő volt, később kénes, szelénes pakolás és krémek Alksebor, Alkcema , Aloe, többféle sampont használtam. Rövid ideig talán meg is felelt is, de aztán ismét előjött a tünet. Ott tartok, hogy nem merek már emberek közé menni, a bőröm érzékeny és egyre vékonyabb.
  Eddig szeborrheás dermatisznek mondták, de lehet, hogy ez pszoriázis?
  Ön szerint a fent leírtakra használna a psorioderm sensitiv, vagy a psorioderm.

  köszönöm válaszát, amennyiben alkalmas megoldást jelent rendelek

  üdvözlettel,
  Tóth Béla

  A válasz megtekintése
 • 2013.09.06. - Anna

  Tisztelt doktornő!

  Párom hajas fejbőrén rendszeresen jelennek meg fájdalmas pattanások. Eleinte évekig az ajkai körül voltak. Ott most ritkábban. Eddig sok bőrgyógyásznál volt, de nem tudtak segíteni. Mitől lehet vajon? Mi a megoldás?
  Szép napot! Anna

  A válasz megtekintése
 • 2013.03.16. - Andrea

  Tisztelt Doktornő!
  Bőrgyógyász seborreás dermatitist állapított meg az arcomon és a fejbőrömön.Az arcom ezen kívül rozaceás is.A kérdésem az lenne,hogy a Psorioderm krémet használhatom-e a rozacea miatt.Esetleg tud-e arckrémet ajánlani a problémámra?Válaszát köszönöm.

  A válasz megtekintése
 • 2012.04.24. - Deák Viktor

  Tisztelt Doktornő!

  Nekem a fejbőrömmel állandó problémám van, (pszoriázisos, szeborreás), időszakonként teljesen bekorpásodik, viszket, és száraz. Ennek kezelésére keresek egy jó megoldást ami vegyszer és antibiotikum mentes, természetes összetevőkből áll. A fodrászom javasolta psorioderm sampont, ezért néztem rá a z oldalra. Egyébként a tüneteim 4 nap tengervíztől, és naptól eltűnnek, de sajna nincs lehetőségem ilyen éghajlaton élni jelenleg. Kérem segítsen válaszával.

  üdvözlettel: Deák Viktor

 • 2011.04.20. - Mariann

  Tisztelt Doktornő!

  Mariann vagyok, 25 éves. Azután érdeklődnék, hogy a psorioderm termékeket használhatják-e azok is, akiknek nincs ilyen problémájuk. Elsősorban páromnak (30 éves) kellene a fejbőrére. Már mindenféle sampont kipróbáltunk a korpásodása ellen, de a helyzet egyre súlyosabb. Ha nincs időben(két-három hetente) levágva a haja, vagy csak 3. nap mos hajat, akkor sebesre vakarja a fejét a viszketés miatt.Száraz+ekcémás bőrre használható a testápoló?
  Válaszát előre is köszönöm!
  Tisztelettel: Mariann

  A válasz megtekintése
 • 2011.04.20. - Ildikó

  Kedves Doktornő!
  Pattanásos az arcbőröm. Kozmetikus szerint korpás szeboreás. A patikában ajánlották a Psorioderm krémet kb. 2 hete használom reggel és este. Az arcom sokkal szebb lett. Nagy piros duzzanatok szépen leapadnak. A bőrképen sokkal tisztább.
  Kérdésem az lenne, hogy használhatom továbbra is a krémet erre a célra? Vagy csak pikkelysömörös bőr ápolására valö?
  Válaszát köszönöm szépen.

  A válasz megtekintése
1 2 3

Ask our Dermatologist!

Szakértőnk kizárólag bőrgyógyászati, kozmetológiai kérdésben áll rendelkezésre, a weboldal profiljához illeszkedő bőrbetegségekkel kapcsolatos kérdésekben. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy szakorvosunk tanácsai nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, csupán tájékoztató jellegűek. A panaszok konkrét kivizsgálása érdekében javasoljuk a személyes konzultációt.

Témák

Amennyiben témánként szeretne böngészni bőrgyógyászunk válaszai között, válasszon az alábbi linkek közül:

News

Learn more about our activities, products and  the latest news! Read our news to be up to date our company's activity and work. We are trying to collect and continually update the interesting articles, and news. Click on the Next button at the bottom to get our news.

information folder

Documents, marketing materials for consumers linked to our company's products and work are in this folder. The material found here may acquire a number of interesting and useful information about our products. Click on More button to view the materials.

documentary folder

The password-proected documentary folder is available to our contracted partners. This can be achieved only to our registered partners. They can download our materials from our FTP server only with own username and password. Click on More button to view the materials.

webshop

Eventuspharma is our webshop where you can buy our products, even discounted prices. Visit our webshop to buy and enjoy nice prices. Products distributed by Pezomed Ltd. can be bought at  Eventsupharma webshop too. Click on the More button to get the websop.

Videos
A 3:51 long video, which is about the donation on the occasion of the Psoriasis World Day in 2011.
In this 5:51 long report Dr. Zoltán Nagy is talking about the Hungarian Product Award for the ATV PLUS. Psorioderm Hungarian Product Award (2012)
A 16 seconds long Psorioderm TV Spot 2011 - TV report about the products. In the video a review can be seen.
A 10:49 long video from The day of Prsoriasis 28.10.2011, Budapest, Hungary Dr Gyöngyike Beleznay and others are talking about the problems and solutions.
Blog

Bőrszárazság, atópia, ekcéma

Száraz, viszkető bőr - mi a teendő?A vastag, meleg ruhák alatt könnyebben veszít a bőr nedvességéből, de a kinti hideg vagy a jeges szél miatt is fokozott védelemre van szükség télen....

Atópia - a hatékony kezelés nem utópia

Mi is az atópia? Az atopiás dermatitis (AD) veleszületett atópiás hajlam alapján kifejlődő, multifaktoriális úton öröklődő, gyakori, viszketéssel, száraz bőrrel járó, recidiváló,...

Száraz, viszkető bőr - mi a teendő?

A vastag, meleg ruhák alatt könnyebben veszít a bőr nedvességéből, de a kinti hideg vagy a jeges szél miatt is fokozott védelemre van szükség télen. Nem csupán a szabadon maradt arcot vagy...

Hajhullás kivizsgálása és kezelése

Hajhullásról röviden.A hajhullás természetes jelenség, viszont ha fokozott mértékben jelentkezik, akkor elindulhat a kopaszodás folyamata, ami rendkívül zavaró kozmetikai probléma. Testünk...